Кои сме ние?

undefinedundefined
Цветан Илиев
Главен редактор
Мария Тумбалева
Редактор текст
Петко Чоевски
Автор
Цветан Илиев

Цветан е автомобилен почитател от ранна детска възраст. Страстта му го отвежда в гр. Оксфорд, където учи автомобилно инженерство и се занимава с електрическите болиди на отбора на университета си във Formula SAE. Сдобил се с бакалавърска степен, той запова кариерата си като част от тима, разработващ Евро 6 двигателите за второто поколение на Mercedes Sprinter:

„Може и да не е най-вълнуващият модел на Mercedes, но аз се забавлявах доста по време на тестовете – от високоскоростните писти в южна Испания в разгара на лятото до специално разринатите за нас трасета върху леда на езерата в Лапландия през януари. Освен, че се забавлявах стабилно, обогатих доста и шофьорските си умения, достигайки най-високото ниво за шофьор на прототипи в Daimler.“

След пускането на Sprinter на пазара, Цветан се завръща във Великобритания, за да продължи образованието в Шефилд. Фокусът на експериментите му включва водород, пропан, запалка, експлозии и високоскоростни камери. Всъщност търсене на варианти за удължаване на живота на ДВГ.

Вече магистър Цветан работи в централата на DAF Trucks в Нидерландия. Работата му там отново е вързана с бъдещи двигатели, този път малко по-големи – 11 и 13 литровите дизели, които ще се появят в изцяло новата гама на DAF в близкото бъдеще.

В момента Цветан отново е в София, в опит да стартира компанията си за разработка и производство на електрифицирани велосипеди и пуш-скутери. Предсериен вариант на първия модел бе представен на Moto Expo 2019 в София. Любовта към автомобилите, обаче, си остава и именно затова съществува RoadHunter!


Мария Тумбалева

Мария не се вълнува от коли. Интересува я основно цвета, не харесва спортни седалки и модели без задни врати. Когато придружава Цветан на тестове ѝ призлява (особено, ако има много завои, а той е в „режим RoadHunter“). Когато спрат за снимки, тя снима пейзажите наоколо, вместо колите. Какво тогава прави Мария тук? Слага запетайки, оправя стилистични и стилови грешки, защото граматиката ѝ се отдава повече, отколкото на Цветан.

В останалото време, тя се фокусира над по-значими проблеми, тъй като е лекар.


Петко Чоевски

По професия Петко е икономист, но истинската му страст са автомобилите. Макар и вече пораснал, когато стане дума за автомобили, той е като едно момче, в чиито вени тече гориво. Благодарение на тази си страст той се интересува ежедневно от автомобилната индустрия и нейното развитие, пускането на нови технологии и тенденции в автомобилостроенето. За различни периоди от време Петко е управлявал и тествал автомобили от всякакви класове – от големи SUV-та, през спортни купета до малки градски електрически автомобили.

Вследствие на тази страст, през годините Петко се явява на различни курсове свързани с майсторско шофиране, безопасно управление на автомобил и шофиране на писта, включително на пистите СПА в Белгия и Залцбургринг в Австрия, като изкарва съответните сертификати. И много се дразни, когато някой не използва мигачи…

3 коментара

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s