Kia Sorento или как Kia порасна (тест)

Интериор:

С интериора пък се е захванало осовно дизайн студиото в Германия (мъдро решение от страна на Kia). В резултат имаме приятна атмосфера, отлична позиция на седене, добра ергономия и поне на вид – усещане за качество. Тук-там, в някои детайли, могат да се забележат заемки от други производители, но нищо не е твърде натрапчиво, а и като развиваща се марка, Kia трябва да се учи от доказалите се производители.


Прави впечатление наличието на доста бутони, с които водачът трябва да свиква – и на волана и на централната конзола. Инфотеймънт системата пък изглежда леко демоде. Интересно (разбирайте странно) ми беше и асиметричното разположение на бутоните за отопление и вентилация на седалките.

DSC_9063а
Асиметрично разположени бутони за управление на отоплението/вентилацията на седлаките. Кому е нужно?

Като изключим тези детайли обаче, салонът на Sorento е едно доста приятно място. Седалките са удобни – със сигурност над средното ниво в класа. Разполагате и с достатъчно място и на двата реда, както и с добра видимост. Типично за Kia има и достатъчно като бройка и размер ниши, джобове и „кутии“ за всякакви дребни предмети.

Най-високото ниво на оборудване пък предлага много добре работеща вентилация на предните седалки, отопляем волан, аудиосистема Infinity, която звучи много добре, активен автопилот (който макар и малко по-бавен от лидерите на пазара, е много удобен и успява да спре автомобила напълно, когато се налага), електрическа лумбална опора за водача с четири посоки, и други „екстри“, които доскоро бяха налични само при премиум моделите на пазара.


Един коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s