Заключение

Mercedes GLC е по-походящият C-Class за България. Предоставя възможност за адекватно придвижване по кривите ни улици и пътища, без да се се тревожите твърде много и без да нарушавате комфорта си. Пътното поведение е сходно с това на лек автомобил, но получавате малко по-висока позиция на седене и по-добра видимост над пътя, достатъчно място в салона и 550 литров багажник (по VDA стандарт).

Автомобилът е солидно изработен, има атрактивен, но не крещящ дизайн и дава усещане за качество и сигурност. Според мен GLC е много добър семеен избор, с който четирима човека могат да пътуват навсякъде в комфорт, без да се притесняват от атмосферните или пътните условия.

Като цена, официалният старт е около 88 000 лв с ДДС, а тестовата версия струва около 100 000 лв. В действителност нещата са малко по-различни – Балкан Стар предлагат специални пакети, които хем включват по-богато оборудване, хем предлагат по-ниска цена. И така GLC с пакет Premium струва 81000лв. с ДДС. Не е евтино, но да не забравяме, че тук говорим за Mercedes и за един много добре направен продукт. При правилна конфигурация, човек може да се сдобие с много добър GLC на цена 90 000 – 100 000 лв с ДДС.

Цветан Илиев

Оценка

glc

Leave a Reply