В последните петнадесет години, автомобилната индустрия излезе от общоприетите рамки и ни предложи всякакви хибриди и вариации на тема автомобилно купе – високопроходими градски коли, високопроходими „купета“, комби „купета“, петврати „купета“, четириврати „купета“ (по дефиниция coupe е двуврато, затова ползвам толкова много кавички), четириврати открити високопроходими машини, ванове с две врати, както и вече наложените от Subaru, а по-късно и Volvo и Audi, повдигнати 4х4 комбита.  В общи линии, всяка една ниша, колкото и малка да е тя, бе запълнена с някаква кола от нов тип. И ето, че през изминалата година, Volvo се усетиха, че в суматохата никой не се е сетил, или пък не се е осмелил, да предложи на пазара високопроходим седан.

И така, тъй като шведите са си смели, имат 20 годишен опит в повдигането на леки коли, а и имат нужда да изстискат още малко от вече поостарялото S60, решението да пуснат на пазара повдигната версия на седана в средния клас, може би не е било толкова трудно.

Volvo S60 Cross Country представлява S60 с преработено окачване (изразяващо се основно в по-високите пружини), добавени off-road стилистични елементи и стандартното, за Volvo, 4х4 задвижване с Haldex. Като цяло доста шантава комбинация, която на пръв поглед ми допадна и макар да съм наясно, че моделът ще има скромни продажби, сметнах за необходимо да го тествам.

Leave a Reply