Заключение

Смятам, че Mercedes GLE Coupe в момента е най-впечатляващият, като външен вид, високопроходим автомобил на българския пазар. Той предлага изключителни дизайн и осанка, комбинирани с доста практичен интериор, качествена изработка и висок имидж. Смея да твърдя, че GLE Coupe е едно от най-добрите предложения, покриващи „трите точки за щастие на пътя“, които споделих в началото на теста.

Това разбира се си има своята цена, която в случая с тестовия автомобил е малко над 150000лв, но отлично оборудван автомобил би могъл да се конфигурира и за малко по-скромна сума, стига да се премахнат някои от излишните (според мен) екстри, като например AMG пакета, и се добавят други по-подходящи такива.

Като цяло смятам, че макар с леко закъснение, Mercedes се включиха в надпреварата на високопроходимите купета успешно. Все пак кой си купува подобни коли? Дали са хора, търсещи лукс и практичност? Не – за тях има X5 и GLE. Аудиторията на по-непрактичните им събратя, X6 и GLE Coupe, е малко по-различна и безспорно включва хора, които искат да привличат внимание върху себе си. Та в това отношение мисля, че Mercedes са се справили осезаемо по-добре от BMW, чийто актуално поколение на X6 страда от липса на достатъчно атрактивен дизайн (но пък печели точки в графа пътно поведение). Колкото до представянето на пазара – ще почакаме и ще видим. Да не забравяме, че Maserati съвсем наскоро пусна на пазара Levante, а това е модел, който има реален шанс да предизвика смут в класа на SUV купетата.

Цветан Илиев

Оценка

GLE Coupe

Leave a Reply