Дизайн

Дизайнът почти винаги е сред основните фактори при покупка на автомобил като това важи с пълна сила за класа, в който е позициониран 500х, а както изглежда от Fiat също са били съвсем наясно с това, защото са постигнали изключително добър резултат.

Като цяло колата разполага с класически силует за класа си, които гарантира оптимално оползотворяване на пространството, а това, което я отличава от конкурентите и ѝ придава характерен външен вид са детайлите. Това включва разбира се формата на светлините, предницата с характерната линия и ръб от класическия 500, множеството матирани сиви детайли и в голяма степен линията на покрива, която е характерна за семейството на 500.

Трябва да кажа, че на мен дизайнът ми допада много, най-вече в Urban вариант, а и цветовата гама и изборът на джанти са много добри.

Ако трябва да търся недостатъци ще спомена, че част от пластмасовите детайли изглеждат евтино, а при по-подробна инспекция има някои недотам добри сглобки (на декоративните елементи). Това обаче се очаква предвид цената на автомобила – който иска повече, трябва да плати повече.

2 thoughts

  1. Интересно ревю. Аз бяхдоста предубеден за 500x. Нещо не ми харесваше дизайна му. Но след тази статия, както и след разглеждането на повечко снимки, включително и от интериора, си промених мнението. Определено правилна стъпка от Фиат.

    1. Мен точно откъм дизайн ме грабна, видях един много хубав екземпляр в Холандия в началото на миналата година, който ми грабна вниманието (на снимки не ми беше харесал толкова). Интересна кола е и въпреки недостатъците си също смятам, че е добър ход 🙂

Leave a Reply