Заключение

Малкият италианец ми допадна с атрактивната си външност и  неподправения чар. Колата предлага много място в компактна опаковка и смятам, че е много подходяща за хора, които не шофират често на дълъг път, а се придържат основно към градската среда, с кратки пътувания през уикендите и няколко по-дълги през годината. Според мен 500x е отличен представител на класа си и предлага комплексни качества и не много недостатъци.

Хората разбира се имат различни предпочитания и нужди, но моето мнение е, че един 500х с бензинов турбо двигател (защото това е кола за пробег от до 20000км годишно, а при това положение дизелът е излишен), предно предаване (защо ви е 4х4 при такава кола?) и малко по-различна конфигурация, включваща по-свежи цветове в интериора би бил отличен избор. Освен това подобен автомобил би струвал силно атрактивните 39900лв, за версия Urban с ниво на оборудване Special Edition и евентуално малко отгоре за 2-3 екстри към много високото ниво на оборудване в този вариант.

Цветан Илиев

Оценка

500x

2 thoughts

  1. Интересно ревю. Аз бяхдоста предубеден за 500x. Нещо не ми харесваше дизайна му. Но след тази статия, както и след разглеждането на повечко снимки, включително и от интериора, си промених мнението. Определено правилна стъпка от Фиат.

    1. Мен точно откъм дизайн ме грабна, видях един много хубав екземпляр в Холандия в началото на миналата година, който ми грабна вниманието (на снимки не ми беше харесал толкова). Интересна кола е и въпреки недостатъците си също смятам, че е добър ход 🙂

Leave a Reply