Volkswagen Passat Alltrack – по следите на високите комбита (тест)

Интериор:

DSC_9008.jpg

Влезете ли в Passat, осъзнавате, защо този автомобил е толкова популярен. Това е пространството, а много хора се впечатляват и имат нужда именно от него. Мястото и отпред, и отзад в автомобила е разточително, а с обем от 639л багажникът не остава по-назад. Тук като цяло отново имаме превес на практичността – огромни джобове във вратите и на двата реда седалки, големи поставки за чаши/бутилки и дизайн, който граничи със скуката. Виждам само един елемент, който намирам за интересен – визуалната връзка между въздуховодите за пасажера отпред. Детайл, познат и от гамата на Audi.

DSC_9084.jpg

Колкото до изработката, всичко изглежда солидно и добре сглобено. Аз обаче имам проблем с използваните материали. Намирам прекалено много твърда пластмаса, включително на места, които попадат често под пръстите ви. Това, което ми направи най-лошо впечатление, са инструментите за работа с климатика – наистина кофти пластмаса, с неприятна текстура и просто се усещат истински евтини, като това важи дори за начина, по който се въртят.

Имам и други забележки – бутоните за управление на инфотейнмънт системата и на автопилота на волана са малки, неудобни и работата с тях е неинтуитивна. Това е доста неприятно, при все че самата информационно-развлекателна система е добра (с изключение на качеството на звука) и работата с нея е лесна, стига да не използвате въпросните бутони.

DSC_9071.jpg

Като цяло очаквах повече от интериора на Passat Alltrack, но поне що се отнася до оползотворяване на пространството, автомобилът е първенец.

3 коментара

  1. […] След тази ода за качеството на интериора в Clio се връщам към стандартния формат и продължавам с дизайна. Симпатичен, модерен, без да блести с нещо невероятно. Интересен детайл е визуалната връзка на въздуховодите и червеният кант. Смята, че изглежда свежо и напомня на сходното оформление при VW Passat. […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s