Заключение

Mitsubishi Eclipse Cross е модел в правилния клас, макар и появил се малко късно. Според мен проблемът тук е, че колата предлага качествен пълнеж в недотам атрактивна опаковка. С други думи, като техника и управление всичко изглежда много добре, но недоизпипаните детайли в интериора и консервативния му стил биха могли да откажат доста хора. Външният вид разбира се е въпрос на вкус, но и там ми се струва, че е можело да се поработи още за по-ясно изразен характер.

Иначе автомобилът предлага силни страни като високо ниво на оборудване, увлекателно управление, рафинирана работа на двигателя и много обширен и функционален интериор.

Не очаквам да стане пазарен хит, тъй като Mitsubishi са поизгубили малко от имиджа си в Европа, но определено мисля, че е модел, който може да повлияе позитивно именно на този имидж дългосрочно. Тук вече нещата стигат до инвестиции и правилно разширяване на гамата от страна на японците.

Моето мнение все пак е, че с цена от 56 990 лв за тестовия автомобил, който е отлично оборудван (и 45 000 стартова цена за модела), Eclipse Cross е интересен вариант за хората, които държат да шофират SUV модел, така че не го отхвърляйте без да сте го покарали.

Цветан Илиев

Оценка

Leave a Reply