BMW i3s – Правилната концепция за електрически автомобил (тест)

Заключение:

BMW i3s е това, което електрическите автомобили трябва да бъдат – насочени към града, компактни и олекотени. Мюнхенският модел добавя повече към това – прецизно и забавно пътно поведение, бързи ускорения и доускорения, модерен и интересен интериор и рафинирано поведение, най-вече в градска среда.

Автомобилът е подходящ за хора, които шофират предимно в града и имат възможност за втора кола. Наличието на гараж е силно препоръчително, за да си улесните живота по отношение на зареждането.

Като цена i3 стартира от 76 000 лв, а спортният i3s от 85 000. Препоръчително е отделянето на поне още 10 000 лв за опционално оборудване. Не са малко, а и сходно оборудван компактен луксозен автомобил, например Mini, би струвал около 25 000 лв по-малко. Това е разлика, която ниските екплоатационни разходи произлизащи от електрическото задвижване едва ли ще стопят, но не бива да забравяме, че макар и по-достъпни, електрическите автомобили все още са далеч от масовия потребител.

Цветан Илиев

Оценка:

4 коментара

  1. […] Автомобилът се предлага и с електрическо задвижване, като моторът има 136к.с., а с ускорение до 100км/ч от 8.1 секунди е и най-бързият в гамата. Официално батерията е достатъчна за 340 км, но предполагам, че реалният пробег ще е около 260 км. Сходни са характеристиките и на BMW i3. […]

  2. […] Автомобилът се предлага и с електрическо задвижване, като моторът има 136 к.с., а с ускорение до 100км/ч за 8.1 секунди е и най-бързият в гамата. Официално батерията е достатъчна за 340 км, но предполагам, че реалният пробег ще е около 260 км. Сходни са характеристиките и на BMW i3. […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s