Интериор

От появата на второто поколение XC90 насам, Volvo са в стихията си, що се отнася до дизайн и внимание към детайлите в интериора. Практичността пък, си е тяхна запазена марка от години насам.

Всичко това, виждаме и тук в леко опростен вариант. Дизайнът е семпъл и в комбинация с използваните материали създава приятно усещане за модерен лукс и уют. Споменавайки материалите няма как да пропусна, че най-високото ниво на оборудване, Inscription, идва с декоративни елементи от нелакирано дърво, обработено по-начин, който му дава вид на изхвърлено от водата (от там и името – Drift Wood). В Inscription намираме и кристалният скоростен лост, произведен от Orrefors, който аз намирам за много красив и приятен на допир.

Друга интересна употреба на материали може да бъде открита на корите на вратите, който имат голямо парче дебел текстил… на пипане е като класически балкански калпак! Идеята ми допада и изглежда страхотно, особено при спортната версия R-Design, където въпросният текстил може да бъде оранжев.

Е, в XC40 намираме и доста не толкова интересни материали, като твърда пластмаса без текстура по вратите и централната конзола, която не изглежда добре, но поне че усеща солидна.

Салонът на XC40 впечатлява с практичността си. Налични отпред са много големи джобове във вратите, няколко малки отделения за странни по размер вещи, както и “шкафче” за боклук, което се сваля за по-лесно почистване.

Пространството за пасажерите също е на ниво, като отзад има много място за краката, основата на седалките е висока и единствената пречка за пълен комфорт са една идея по-изправените облегалки и сравнително малките прозорци.

One thought

Leave a Reply