Човечеството не гледа с добро око на промените. Проучванията на д-р Рок и д-р Ринглеб показват, че на неврологично ниво хората възприемат промяната като грешка. На по-практично ниво ще ви припомня нещо, което мнозина от вас сигурно не помнят. Годината бе 2004, а BMW представиха първия си автомобил в „Golf“ класа – BMW 1 серия (E87).

Форумите (по това време населението си пилееше времето във форуми, а не във Facebook и Instagram) гръмнаха, предвещаваше се крахът на BMW заради навлизането на марката в по-нисък клас. Сред феновете недоволството бе масово.

Няколко години по-късно пазарът показа, че „единицата“ има почитатели, излезе второто поколение, а неотдавна и третото. BMW пък не си сринаха имиджа, а днес почти никой не помни негативизма, с който бе посрещната първата серия 1 на баварците. Пък и сега има нова промяна, повод за недоволство и съмнение – моделът се раздели със задвижването на задните колела и мина на „предно“. Ужас!

Все пак, за да не плашим заклетите фенове на BMW прекалено много, тук ще обърнем внимание на варианта със задвижване на четирите колела, M135i. Освен, че разполага с xDrive, това е върховата версия на модела, чиято мощност е над 300 к.с.

Leave a Reply