Нашият читател, Борислав Георгиев, в разговор на тема автомобили с претендентката в тазгодишния конкурс „Мис Плеймейт“ – Ева Славова

RoadHunter публикува интервю с Ева Славова, изпратено от нашия читател Борислав Георгиев. Заглавието и е на редакцията.

Снимки: Антон Нихтянов, Иван Любомиров Евтимов

Шофьор ли сте?
Да, зад волана съм от 7години. Шофирам много градско и извън София.

Каква беше първата Ви кола?
За първата кола събирах три месеца хонорарите си от танци. Купих си Opel Corsa. Съветвам начинаещите шофьори да не се изхвърлят много с първата си кола, защото неизбежно тя ще претърпи доста чуквания тук там.

Работата Ви изисква ли пътуване?
Аз съм танцьор и работата ми изисква непрекъснато пътуване по градовете в различни заведения. Също така често возя и моите колежки и отговорността е по-голяма.

Коя е най-интересната дестинация, която сте посещавали с автомобила си?
Когато бях с две приятелки в Сиена, Италия, един следобед решихме да отидем до Пиза, за да видим Наклонената кула.

Разстоянието до там е около 150километра, съответно докато стигнем вече се беше стъмнило. Още час търсихме кулата, понеже очаквахме да я видим над другите сгради, вместо да следим табелите. Е, оказа се далеч не толкова висока.

Завършили сте италианска филология, харесвате ли италиански автомобили?
Разбира се, харесвам всичко създадено в Италия: от типичната им кухня до италианските автомобили. А всъщност кой не харесва Lamborghini, Ferrari?

На коя марка сте почитател?
Харесвам Audi – широкия салон, Quattro системата и стилния им външен вид. Останалите критерии оставям на мъжете.

Автоматик или ръчни скорости?
И двете, само едното омръзва. Сега се изкарват книжки само за  автомобили с автомачина скоростна кутия, което за мен е безумно. Всеки трябва да може да кара коли с ръчни скорости. Поне докато все още масово се управляват.

Имали ли сте произшествия на пътя? Разкажете ни за тях. Какъв съвет бихте дали на младите шофьори?
Ще ви разкажа за първото ми ПТП. За пръв път излязох с кола (тази на приятеля ми) след като бях взела книжка. Беше 23:00ч., когато тръгнах за работа и навън беше навалял първият сняг за сезона и снегорини нямаше.

Грешка Номер 1 на неопитния шофьор: пуснах колата по инерция. Така обаче колата се превръща в шейна върху преспите, особено по път с наклон. Не след дълго колата поднесе.

Грешка номер 2: Вместо да хвана здраво волана и да подам газ, за да опитам да я изправя, натиснах спирачката и колата се завъртя още повече.

Ударих всички страни на колата в мантинелата, за щастие на мен нищо ми нямаше.

Бих посъветвала младите шофьори да бъдат много внимателни и предпазливи. Доста от ПТП-тата стават поради чужди грешки. Правилната и навременна реакция зависи от вас.

Част от наградите в „Плеймейт и тази година е чисто нов автомобил Alfa Romeo. Вълнувате ли се и смятате ли, че ще седнете зад волана?
Карала съм Alfa Romeo и определено харесвам тази марка автомобили. Вълнувам се, разбира се. Аз вярвам в собствените си възможности, така че може следващото ни интервю да бъде на тема новата ми кола, нали?

За финал ни разкажете интересна или забавна случка на пътя.
Имам такава, но беше по скоро на паркинг. Бях спряла на заден ход , така че пред лявото странично огледало имаше колона. На тръгване реших да изляза отново назад. В същото време до мен приятелката ми си оправяше грима смъкнала сенника. Тотално бях забравила за колоната, не я и виждах. И така си свалих лявото странично огледало.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s