Заключение

Обичайно не съм почитател на SUV моделите (с изключение на Range Rover), а още по-малко на градските такива. Тук обаче се появи 2008. който е първият подобен автомобил, който съвсем реалистично си представям да шофирам. Да, хареса ми. Това, което ме грабва основно е смелият и хармоничен дизайн, качеството на интериора и зрялото пътно поведение. Добрата видимост в комбинация с компактни размери също не са за подценяване.

Смятам, че автомобилът е подходящ за хора, които прекарват време както в града, така и на дълъг път и си падат по-скоро по спокойното, а не спортно, придвижване. Фактор е и пространството – 2008 е много удобен за двама души с повечко багаж. За редовни пътувания с повече от двама, смятам, че колата е малка. Мисля, че до голяма степен интересът към 2008 би бил на емоционално ниво, под въздействие на дизайна. Хубавото тук, е че атрактивният външен вид е подплатен с качествен и удобен интериор, достатъчно мощни двигатели и приятно поведение на пътя.

Цените на модела започват от около 35 000 лева, но ако искате добро оборудване и прилична мощност ще трябва да заделите 40-55 000 за ниво на оборудване Allure или GT Line и двигателите със 130 к.с. Електрическата версия, в зависимост от оборудването, варира между 70 и 80 000 лева. Мисля, че цените са примамливи и в някаква степен ни демонстрират фирмен канибализъм, тъй като по-скъпият DS3 Crossback не е по-добър, а ако не ви е необходимо пространството, 2008 спокойно може да открадне клиенти и от по-големия 3008.

Цветан Илиев

Оценка

Може да намерите повече информация и цени в www.peugeot.bg

Leave a Reply