BMW X2 – Спор(т)на ниша между класовете (тест)

Интериор:

Да се пише за интериора на BMW е изключителна мъка, защото… Ами почти всички модели имат много сходен дизайн. След като сме писали за няколко модела на марката, ми е трудно да добавя нещо ново. Централната конзола и инфотейнмънт системата са стандартни, като при Х2 се отличава скоростният лост, който е познат от Х1.

Както вече сме споменавали, ние в RoadHunter, сме привърженици на инфотейнмънт системата на баварците и на факта, че все още има достатъчно физически бутони за най-важните функции като промяна на температурата, отоплението на седалките и др.

Тестовата версия е оборудвана с амбиентно осветление, което придава приятна атмосфера.

Декоративните лайстни на таблото и вратите са в релефен тъмносив мат, който се връзва добре с външните елементи в същия цвят. Впечатление правят контрастните шевове на седалките и таблото, както и кантовете на стелките, които са в синхрон с цвета на купето.

Спортните седалки в тестовия автомобил са подчертано твърди, но удобни като цяло. Тук ще вметна, че това е един от автомобилите, в които най-бързо намерих най-удобната позиция на седене. Откъм пространство Х2 не блести особено. На предните места то е напълно достатъчно дори и за по-високи хора, но отзад ситуацията е по-различна. Мястото за краката е приемливо, но поради скосения покрив, пасажери с ръст над 1.75м. ще изпитват дискомфорт особено по българските пътища (всяка неравност=удар в главата). Багажникът е 470 литра в сравнение с 505 литра при Х1.

Като цяло интериорът на Х2 не е толкова впечатляващ или противоречив, колкото външния дизайн, но е направен качествено, с добри материали и употребата на твърда пластмаса е сведена до минимум.

Откъм практичност победата определено би била за Х1 и това би следвало да бъде предпочитаният избор за семеен автомобил.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s