VW Golf 8 – Консервативен дизайн и модерни технологии (тест)

Заключение:

VW Golf 8 е истински интересен. Не случайно му отделих повече редове от обичайното, защото той ни представя технологии, които тепърва ще навлязат в колите, които шофираме.

Това е първият масов автомобил, който карам и чувствам, че принадлежи на една по-модерна епоха в автомобилизма. Свързаността, информацията за заобикалящия свят и комуникацията между отделните коли вече е факт и макар не всичко да работи така, както ми се иска, то цялостно нищо не оставя истински неприятно впечатление.

Харесва ми рафинираната работа на задвижването с неусетното включване и изключване на двигателя и добрата работа на поостарялата DSG скоростна кутия (стига да не „ѝ давате зор“). Поведението на Golf на пътя е като на автомобил в по-горен клас, най-вече благодарение на впечатляващо-комфортното окачване. Практичността е на много добро ниво, спрямо класа на колата и цялостно Golf 8 е разумен избор. Аз нямам съмнение, че продажбите му, особено в Европа, ще продължат да са все така впечатляващи.

Това, което липсва на автомобила е чар, удоволствие от шофирането и впечатляващ дизайн, но пък традиционно VW се цели в друга аудитория.

По отношение на цените, у нас базовият VW Golf Life с 1.0 литров TSI двигател струва 39 464 лева. Дори в тази версия, колата е доста добре оборудвана, а щедрият откъм „екстри“ Style започва от около 6000 лева повече, но вече с 1.5 литров двигател и 150 к.с.

Цветан Илиев

Оценка:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s