BMW 4 Series Gran Coupe – нелогично пленяващ (тест)

Интериор:

В теста на X2 написах, че да се говори за интериора при BMW е мъка и наистина не се шегувах. Вътрешният дизайн на BMW 4-та серия Gran Coupe е същият като на 3-та серия и на почти всички останали баварци с всички позитиви, които това носи като инфотейнмънт системата, която вероятно все още е най-добрата на пазара. Все пак в тестовия модел прави впечатление коженият салон Dakota Leather Saddle Brown, който пасва перфектно на външния цвят на колата. Конфигурацията е допълнена и от дървените лайстни, които допринасят за лукса вътре. Седалките са удобни и комфортни, но аз лично предпочитам спортните.

Отпред мястото е достатъчно за удобно пътуване, но не така седят нещата на втория ред. Мястото там е силно ограничено, както за коленете, така и за главите на пасажерите. Плавно скосеният покрив е за сметка на мястото вътре и при по-продължително пътуване това може да се окаже проблем, ако возите хора отзад. Тук 3-та серия седан би имала предимство. От друга страна, говорейки за пространство, 4-та серия Gran Coupe прави впечатление с големия си багажник с обем 445 литра при вдигнати задни седалки, за допълнително удобство, той е с голям отвор като на лифтбек.

От шофьорското място видимостта в огледалото за задно виждане е силно ограничена, но отчасти компенсирана от големите странични огледала и камерата за задно виждане, която при този модел е доста удобно при паркиране. Направи ми впечатление, че дори при по-скоро ниска позиция на седалката, със спуснат сенник, на моменти се чувствах като танкист. Видимостта намалява значително.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s