BMW 4 Series Gran Coupe – нелогично пленяващ (тест)

Заключение:

Смея да твърдя, че първото поколение на BMW 4-та серия Gran Coupe е пленяващо от пръв поглед въпреки, според мнозина, нелогичното си съществуване. Нито е най-бързата и спортна кола, нито най-луксозната, нито най-комфортната. От всяко едно от тези неща 420d Gran Coupe xDrive е далеч, но мюнхенските инженери са постигнали един баланс, който е изключително успешен.

Моят съвет би бил, за повече комфорт, човек да се огледа за конфигурация с не повече от 18-инчови джанти. Българските пътища просто не са направени за такива автомобили или по-скоро тези автомобили не са направени за българските пътища.

На пътя извън населено място колата е уверена, стои стабилно и предлага по-висок комфорт при високи скорости. Макар и да не предразполага мигновено към спортно шофиране, 4-та серия Gran Coupe е преди всичко BMW и се чувства в свои води, когато настъпите педала на газта по планински пътища с повечко завои.

Ако мястото за пасажерите на задните седалки е важно за вас, то със сигурност трябва да стоите далеч от този автомобил и да помислите за 3-та серия седан, а защо не и комби. Въпреки това, четворката може да бъде един практичен семеен автомобил благодарение на големия си и леснодостъпен багажник.

В крайна сметка 4-ката не е толкова нелогична, колкото звучи на първо четене. Макар и да е вътрешна конкуренция на класическата трета серия на баварците, тя е може би малко по-непрактична (изключение е багажникът), но със сигурност по-увлекателна и по-красива. Дали това си струва по-високата цена, оставям на вас да прецените.

Петко Чоевски

Оценка:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s