Suzuki Vitara – в търсене на специфична аудитория (тест)

Заключение:

Suzuki Vitara е нещо като динозавър сред останалите градски SUV модели и който се цели към изключително специфична аудитория – хора, които искат практичен градски SUV, който обаче има много добри офроуд възможности; същите тези хора не трябва да държат на модерния интериор или на луксозните материали… тоест трябва да бъдат малко аскети. Специфично е, нали? Представям си го успешно в някои алпийски райони, където зимите са сериозни, а пътищата тесни или пък в луксозни квартали като Кръстова вада и Манастирски ливади, където вместо улици има офроуд трасета.

И все пак, въпреки тези мои виждания, уикенда, който прекарах с Vitara, срещнах учудващо голям брой такива автомобили по софийските улици, т.е. явно моделът е ценен и у нас.

Силните страни на автомобила са практичността и задвижването, като това включва възможностите на колата извън пътя, но и ниският разход на гориво. Слабите черти са твърде семплият и пластмасов интериор. Всичко останало е някъде посредата, защото Vitara просто изпълнява функциите си на автомобил, без да привлича излишно внимание към себе си и да носи някакви емоции на водача, било то позитивни или негативни.

Що се отнася до цени и оборудване, смятам, че моделът, който тествах, е най-добрият вариант. Това е ниво на оборудване GL+ със задвижване на четирите колела и цена 44 290 лева (с актуално намаление). По-ниското ниво на оборудване е твърде спартанско, по-високите не предлагат нищо съществено, а GL+ разполага с всичко необходимо.

Цветан Илиев

Оценка:

Научете повече в www.suzuki.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s