BMW 4 – Няма нужда от заглавие (тест)

Интериор:

Тук откриваме типичния BMW интериор, с дизайн който е познат от цялата гама на марката, и който еволюира бавно… друго не е и необходимо, просто защото е добър.

Много ми харесва качеството на изработка и функционалността му. BMW предлагат доби възможности за персонализация – девет вида тапицерия и осем вида декоративни елементи. В случая виждаме опционална кожа Vernasca в кафяво и стандартните (за M440i) декоративни елементи Aluminium Tetragon. Комбинацията ми харесва.

Спортните седалки, освен че изглеждат добре визуално, са много удобни и за мен бе лесно и бързо да си намеря идеална позиция на седене. Функционалността от гледна точка за ниши за багаж също е на добро ниво – джобовете във вратите са сравнително тесни и плитки, но в предната им част има място за по-голяма бутилка, в ляво от волана има затваряща се ниша, която е много удобна например за ключове или дистанционно за бариера. Място има и под облегалката за ръка, а пред скоростния лост намирам две поставки за чаша и ниша за телефон, която тук предлага и безжично зареждане.

По отношение на зареждането, за пореден път имах проблеми. Телефонът се зарежда изключително бавно, а в един случай се беше нагрял до степен, в която блокира. Може би се дължи на това, че телефонът се плъзга при шофиране, но каквато и да е причината започвам да си мисля, че бих си спестил опцията за безжично зареждане, която в случая струва 910 лева (заедно с някои други добавки).

Интересното стана в момента, в който се престраших да пробвам задния ред седалки. Концепцията на автомобила и линията на покрива ми подсказваха, че отзад ще е зле дори за кратки, инцидентни пътувания.

Е, не познах. Влизането и излизането от втория ред седалки изисква определени гимнастически умения, както и будистко търпение, тъй като предните седалки се плъзгат електрически напред, след като им наклоните седалката и това се случва мнооого бавно.

Както и да е, веднъж седнал отзад осъзнах, че пространството е много повече от очакваното. Основите на седалките са разположени достатъчно високо, а мястото за колената ми е съвсем достатъчно, за да мога да си представя безпроблемно пътуване до морето например. В моя случай нямам проблеми и с пространството над главата, но мога да си представя че този ред има лимит на ръста на пасажерите и той е около 180 см.

Освен пространството, разполагам с централна облегалка за ръка с поставки за чаши, 2 USB изхода и управление на климатика (с три зони). Определено не е зле.

Това, което може да бъде проблем е ограничената видимост навън поради тесните задни прозорци и фактът, че в някакъв момент пътуването ще свърши и отново ще дойде време за урок по йога под формата на излизане от автомобила.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s