BMW 4 – Няма нужда от заглавие (тест)

Заключение:

Това е поредният автомобил от BMW, който връщам с нежелание, просто защото е добър. Достатъчно добър, за да не ми пука дали предрадиаторната му решетка е грозна или пък не е. Колата има рафинирано поведение на пътя; може да се шофира спокойно, но може да се превърне в „звяр“. Интериорът е много солиден, а пространството за двама и дори четирима пътници е достатъчно.

Умните помощници в колата работят доста добре – асистентите при шофиране помагат, макар да има ситуации в които няма как да им се доверя, асистента за паркиране е бърз и прецизен, а лазерните фарове са клиширано блестящи. Както винаги съм доволен от инфотейнмънт системата и управлението ѝ, а много добро впечатление прави и големият head-up дисплей, който прожектира сериозно количество данни на предния прозорец. Жалко само, че цената му е сравнително висока (2326 лв), но си заслужава.

Като цяло смятам, че M440i е подходящ единствен автомобил, за хора които обичат динамиката, но държат колата да е използваема в ежедневието – независимо дали шофират из града или отиват към планината да покарат ски.

Какъв е проблемът ли? Че поне на нашия пазар се съмнявам потенциалните клиенти на M440i да нямат поне още една-две коли в гаража си и тогава моделът става малко излишен, поне според мен. Това е така, защото ако търсите поредна кола, която да ползвате предимно за забавление, по-весел избор е Z4 M40i, който дори е няколко хиляди лева по-евтин. А ако така или иначе ще давате пари, не много далеч от цената на тестовия автомобил (около 150 000 лева с допълнително оборудване) се намира M4.

Цветан Илиев

Оценка:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s