VW California 6.1 – Време за къмпинг (тест)

Интериор

Отвътре също потъваме в разпознаваема VW атмосфера. Дизайнът е сдържан, но практичен, а качеството на изработка е добро.

От шофьорското място усещам удобства сходни с тези при много леки автомобили. На разположение е инфотейнмънт система с безжична смартфон интеграция и дигитален инструментален панел. Бутоните, които виждам на централната конзола са идентични или поне много близки до тези от автомобилната гама на гиганта.

Голямата разлика е в позицията на седене и ъгълът под който е разположен воланът. В седалката седя по-скоро като на стол, а воланът е прекалено наклонен. Съответно това, което е коректна позиция на седене в лек автомобил, тук е непостижимо. Свиква се, но изисква време. За сметка на това седалките са удобни и много ми допадат вградените облегалки за ръцете (в гърба на седалката като височината им се регулира).

По отношение на материалите, положението е твърдо. Да, “работническият” произход на вана си проличава, защото пластмасата е навсякъде, много и твърда. Въпреки това, таблото и панелите на вратите се усещат много солидно сглобени и предвид факта, че California се намира в свой собствен клас това не е проблем. Но аз определено бих оценил употребата на малко по изискани материали.

Има ли смисъл да говоря за пространството? То е невероятно много. Принципно в това купе има три реда напълно функционални седалки. Тук вторият ред го няма, а третият има голяма надлъжна регулировка . Дори да плъзнете седалката в най-предна позиция, пътниците пак ще могат да опънат краката си без риск да докоснат предните седалки. При това положение багажникът става колосален и мога да видя приложение като семеен ван за хора, които не могат да приоритизират какво да сложат в куфара си… или колко куфара да вземат. Няма SUV който предлага подобно пространство.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s