VW California 6.1 – Време за къмпинг (тест)

Интериорът, когато спрем

Нали не мислехте, че ще представя интериора на подобен модел толкова бегло? Това, което се случва с California в момента, в който спрете и минете в режим кемпер е доста по-интересно.

*Снимката горе е 360 градусова. Натиснете върху нея, за да я разгледате.

Версията с която ви срещам е най-просторната, тъй като мини кухнята е премахната за сметка на тройна задна седалка.

Тук има цял куп хитри решения, които ще опитам да опиша, но ако имате интерес, определено ще разберете по-добре ако погледнете поредицата видеа от YouTube канала ни.

Едно от най-интересните пособия тук е газовият котлон с метален плот, който изниква от стената на автомобила. Спи ви се по време на път? Може да отбиете, да си направите едно кафе и да продължите 🙂

В плъзгащата се врата пък, има маса със сгъваеми крака. Може да отворите два от тях и с вградените куки да я закачите за плота на котлона или пък за “стената”. Отворите ли и четирите, имате стандартна пикник маса. Предните седалки се завъртат на 180 градуса, за да се сдобиете с нещо като хол и трапезария в едно.

Следват джобовете и ниши за багаж, които са безброй. Във видеото, в което ги показвам споменах, че аз бих изгубил вещите си. Е, бях прав защото след края на теста се оказа, че съм забравил зарядното за камерата си в Cali. Бях го оставил в страничния джоб на предната седалка. Страничен джоб!? Под задната седалка намираме три чекмеджета и още цял куп ниши в цялото купе.

Най-интересното все пак е вторият етаж. Покривът на вана се вдига, за да открие легло с размери 2.0 х 1.2 метра. За тази цел трябва да плъзнете пластмасовата щора над предния ред седалки, да отворите 4 закопчалки (две функционални и две резервни за допълнителна сигурност) и леко да бутнете покрива нагоре. От там насетне газовите амортисьори се справят сами. Е, има вариант и за електрическо отваряне и затваряне, но опцията струва близо 4000 лв или изисква да се насочите към върховия Ocean. Мисля, че ще отварям покрива на ръка.

Качването горе е доста лесно, а според мен леглото е изключително удобно. Дотолкова, че се изненадах. В платнените “стени” на това ниво има прозорци с комарници които може да отворите и като цяло е едно приятно и уютно място за спане сред природата. Задната седалка на кемпервана също става на легло, но поне според мен ако ще сте само двама е най-добре да се насочите към горния етаж.

Нещо друго, което е любопитно е контролният панел – това е капацитивен екран зад огледалото, от който се управляват функциите на California, когато сте спрели.

В него има информация за наклона на терена, за допълнителната батерия, може да настройвате дизеловата печка, осветлението, аларма (има опция избрани лампи да се включат с алармата, за по-естествено събуждане), таймер, къмпинг режим. При версиите Coast и Ocean има и информация за хладилника и състоянието на двата резервоара за вода (чиста и мръсна). Управлението на всичко е лесно и интуитивно като системата се бави само на моменти със запомняне на някои настройки, но не достатъчно, за да е дразнещо.

В California жизненото пространство се пренася и навън, където намираме тента и два сгъваеми стола, разположени в джоб във вратата на багажника.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s