VW California 6.1 – Време за къмпинг (тест)

Заключение:

Volkswagen California грабва с функционалността, която предоставя. Това е пътнически ван, който спокойно може да се ползва и в ежедневието, за разлика от по-големите кемпери. В същото време предоставя възможност за полу-независими пътувания с обширното пространство, удобното легло и лесното превръщане от ван в кемпер. Преди да прекарам време с Cali, коментирах, че не разбирам смисъла от него – защо не „истински“ кемпер като VW Grand California, който с банята и тоалетната си позволява пълна независимост? Смятам, че пътуването отвори очите ми за някои възможности, които дава California, макар лично за себе си все още да не съм убеден в концепцията. Няма да ви занимавам тук, но може да следите секцията California в България, където ще опиша по-подробно хората и нуждите, които моделът покрива според мен.

Смятам, че големият проблем за нашия пазар е цената, защото прилично оборудвана California надхвърля 120 000 лева и цената много лесно може да расте още. Освен това, ако на някои западни пазари хората ползват кемпервана и като ежедневен автомобил, то у нас подобни случаи биха били редки изключения

Все пак останах много впечатлен от безкрайните хитри решения за оползотворяване на мястото и за създаване на допълнителен уют и функционалност. По-важното е, че според мен всяко едно от тези решения е много добре изпипано и работи отлично.

Цветан Илиев

На снимката виждате тениска RoadHunter в планината, която може да намерите в shop.roadhunter.bg

Оценка:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s