BMW 545e – Хибрид по мюнхенски (тест)

Дизайн:

Традиционно BMW Серия 5 залага на хармоничен, ненатрапчив дизайн и класически пропорции и форми. Няма как да бъде другояче, защото това е типичен бизнес седан и това са особеностите на класа му.

Това, което виждаме тук е модернизираната версия на моделното поколение G30, която бе представена през 2020 г. Модернизацията засяга броните и светлините, отпред и отзад, както и предрадиаторната решетка. Смятам, че промените водят до „по-дръзко“ излъчване и малко по-ясно изразен характер. Независимо от това, колата все пак остава по-скоро дискретна, така както подобава на един достоен бизнес седан.

Искам да обърна внимание на „бъбреците“ и промените, които те претърпяха при модернизацията. Тук няма драматични изменения, като уголемяване до локомотивни размери подобно на BMW X7 и Серия 7. Няма го и новия стил от BMW 4, M3 и M4, който доведе до напрежение и безсънни нощи сред запалените BMW любители, каквито те не бяха преживявали от появата на E60 насам… и на първата Серия 1… и на Серия 2 Gran Tourer. Както и да е, промените тук водят до визуално събиране на решетката, което би трябвало да вкарва повече характер в „муцуната“ на автомобила, но честно ви казвам, в комбинация с оформлението на фаровете на мен много ми напомня на актуалното поколение на Skoda Octavia, особено погледнато от достатъчно далеч.

Промените в задната част включват новоoформени задни светлини с тонирани кантове и трапецовидни накрайници на изпускателната система при всички двигатели, които са съвсем истински (за разлика от масовите имитации, които виждаме при все повече марки и модели).

Накрая ще вметна, че напук на типичната дискретност на модела, тестовияt автомобил е конфигуриран така, че по-скоро да изпъква. За това помага М спортния пакет, който освен по-агресивни брони, добавя спортни спирачки с червени апарати. Също така, 20 инчовите, двуцветни джанти са далеч от дискретни, а цялата картинка се допълва от специалния цвят Alvite Grey, който има скрити нюанси, изпъкващи в зависимост от светлината.

Да ви кажа, според мен тази конфигурация е страхотна и показва BMW Серия 5 в най-добрата ѝ светлина, но дори с по-скромно оборудване, автомобилът изглежда подобаващо.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s