Заключение:

Новият Opel Mokka е сред най-атрактивните предложения в класа си. Място, което според мен дели с технологичния си брат, Peugeot 2008 и може би Nissan Juke. Mokka грабва вниманието с новия дизайнерски език на марката, в комбинация с палитра от ярки цветове, като зеленото на тестовата кола безпорно е моят фаворит.

Интериорът на колата е модерен и като цяло практичен, като минусът е по-ограниченото пространство на втория ред седалки. Материалите също са предимно твърди, но независимо от това, усещането в интериора на Mokka е за качествен автомобил..

Цените на Mokka започват от 39 675 лв. Аз бих препоръчал да се насочите към ниво на оборудване Elegance. При него заедно с повечето „екстри“ ще получите и по-мощен базов двигател срещу 47 500 лв. Цифрите при електрическата версия са доста по-различни. Освен, че е по-тежка с над 300 кг, тя е по-скъпа с около 25 000 лева от еквивалентния „бензин“. Mokka e 69 620 лв и достига до малко над 80 000 лева за най-високото ниво на оборудване.

Лично на мен колата ми допада и смятам, че Mokka и в частност електрическата версия ще е подходящ втори автомобил за семейства, които прекарват много време в града и държат да бъдат в крак с времето.

Цветан Илиев

Оценка:

Leave a Reply