Очаква се Abarth да пусне първия си изцяло електрически модел, бърз hot hatch, обещаващ повече мощност, подобрено управление и по-интересна визия. Това е първият модел на марката в прехода към изцяло електрически автопарк.

По думите на Оливие Франсоа, изпълнителен директор на FIAT, новият електрически Abarth почти сигурно ще запази спортните детайли, с които сме свикнали от автомобилите на марката.

Подробности за производителността не са разкрити, но се очаква да надмине най-бързата версия на Fiat 500 Electric. В стандартната кола версиите за средно ниво и с най-висока гама получават 42kWh батерия, генерираща116bhp, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 9 секунди и максимална скорост от 150 км/ч. Електрическият 500 на Abarth ще се нуждае от значително увеличение на мощността, за да се бори с друг електрически хот хеч с ретро стилистика, който предстои да излезе на пазара – вдъхновеният от Renault 5, Alpine R5 с мощност 215 к.с.

По отношение на пробега, електрическият 500 може да предложи до 324 км, но с Abarth, фокусиран върху производителността, по-спортната версия вероятно няма да може да пътува толкова далеч с едно зареждане.

След края на 124 Spider, моделната гама на Abarth беше ограничена до моделите 595, които са тясно свързани със сбензиновия Fiat 500. Така че с този изцяло нов модел EV, който ще замени 595, Abarth вече няма да има никакви модели с вътрешно горене.

Leave a Reply