От 2030г. Maserati ще продава единствено изцяло електрически автомобили. През 2023г. ще бъдат пуснати на пазара последните два модела с двигатели с вътрешно горене.

Изпълнителният директор Давиде Грасо съобщи, че луксозната марка, част от Stellantis, ще ускори електрифицирането на моделната си гама спрямо предварителните планове заради бързопроменящия се вкус на клиентите.

„Свидетели сме на ускорено засилване в търсенето от страна на нашите клиенти. Вярвам, че търсенето на на двигатели с вътрешно горене към 2030г. ще стане незначително“, добави той.

Грасо отчита, че търсенето е различно спрямо регионите, но това е глобална тенденция.

Maserati ще пусне на пазара новите поколения на големия SUV Levante, както и големият седан Quattroporte в изцяло електрически варианти през 2025г. Те ще предлагат и Ниво 3 на автонмно шофиране. Изцяло електрическите модели на марката ще носят баджа Folgore – италианската дума за мълния.

Моделите GranTurismo и GranCabrio ще се сдобият с електрическо задвижване през следващата година, успоредно със средния клас SUV Grecale, който ще бъде представен скоро. GranTurismo Folgore ще разполага с 1200 к.с. Всички модели Folgore ще бъдат стандартно със задвижване на четирите колела.

Leave a Reply