Новият модел ще се предлага във версии с mild hybrid и plug-in hybrid технологии.

Cupra загатна за нов модел, който ще бъде с ново поколение хибридни технологии и ще бъде част от семейството на спортната марка от VAG групата.

По време на годишната пресконференция на Seat, на която марката представя годишния си отчет, беше показан силуетът на нов модел SUV, на който размерите все още не са известни.

Това ще бъде един от четирите модела на Cupra, които ще се появят през следващите години. Очакваме скоро и появата на Tavascan – малък и достъпен електрически SUV модел, базиран на MEB платформата, както и на по-голям лек автомобил на базата на VW Arteon.

По повод загатнатият модел Уейн Грифитс, изпълнителният директор на Cupra, споделя следното: „това е електрифициран SUV с mild hybrid и plug-in hybrid технологии, който ще бъде произвеждан в Унгария заедно с Audi Q3 Sportback. С пробег изцяло на електричество от около 100 км. смятам, че ще поведем ново поколение plug-in хибридни модели“. Очакването моделът да се появи през 2024г. съвпада и с края на актуалния модел Ateca и е възможно тук да се крие заместникът му. Моделът ще бъде базиран на платформата MQB, а увеличеният пробег ще бъде постигнат с поставянето на по-голяма батерия. Това би могло да означава, че моделът може да бъде позициониран и над актулният Ateca и да бъде част от по-горния сегмент.

Leave a Reply