Новият електрически FIAT 500 в последната си версия 3+1 разполага със скрита  врата за по-удобен достъп до задните места.

Със своя безпогрешно разпознаваем иконичен дизайн и най-нови технологии  електрическият FIAT 500 въплъщава мобилността на бъдещето по специфичен  италиански начин, който носи усмивка и наслада при всеки контакт с автомобила.  Новата платформа увеличава и вътрешното пространство, тъй като каросерията е с 6  см по-дълга и с 6 см по-широка в сравнение с предишното поколение. Това придава на модела по-силна индивидуалност, а на пътниците – по голям комфорт, като в същото време дължината на автомобила остава под 4 метра и  позволява изключителна маневреност в градска среда. 

Версията 3+1 на електрическия FIAT 500 е най-гъвкава по отношение на вътрешното  пространство и е насочена към потребители, които често използват втория ред  седалки при всекидневното си шофиране. Допълнителната врата се намира отдясно  зад пасажерската и се отваря срещуположно на нея. В резултат се образува широк отвор за качване и слизане на задните места, тъй като  централната колона е напълно интегрирана в допълнителната врата. 

320 км пробег с едно зареждане

Електрическият FIAT 500 в трите си версии хечбек, кабрио и 3+1 се предлага със  солидна батерия с капацитет 42 kWh, която осигурява пробег до 320 км (по WLTP).  Фабричната гаранция на батерията е 8 години. При движение в градски условия могат  да бъдат изминати до 460 км с едно зареждане благодарение функциите за  регенериране на енергия при намаляване на скоростта и при спиране.

Зареждането на батерията се осъществява лесно и бързо, тъй като моделът е  оборудван с 85kW система за зареждане. Тя позволява при включване на подходяща  станция само за 5 минути да се акумулира енергиен резерв за изминаване на 50 км – повече от необходимото за преодоляване на средната дневна дистанция на повечето  водачи. На бърза зарядна станция само за 35 минути батерията може да се напълни  до 80%. В домашни условия зареждането също е лесно от обикновен контакт на  домакинската мрежа или от устройство тип уолбокс. Мощността на заддвижващия електрически двигател на FIAT 500 е 87 kW (118 конски  сили), а максималният въртящ момент от 220 Nm е на разположение от самото  докосване на педала на газта. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 9,0 секунди.

Leave a Reply