Rolls-Royce Spectre ще бъде първият електромобил на британската марка. Той беше подложен на тежки зимни тестове на полигон близо до Полярния кръг в Швеция. Преди представянето на модела през следващата година, колата е активно тествана при температури от минус 40 градуса.

Инженерите са анализирали нивата на шума, вибрациите, климатичната система и състоянието на гумените компененти при тези екстремни условия. На изпитания са били подложени също така електрическите мотори и шасито.

Spectre ще използва адаптирана версия на алуминиевата платформа, използвана до момента, като това ще бъде най-високотехнологичната ѝ версия до този момент. Интересен факт е, че в новия модел ще има над 7 километра кабели, което е около два пъти повече в сравнение с всеки друг модел на марката. От Rolls Royce са горди, че са успяли с леко модифициране на платформата си да внедрят електрическо задвижване, а изпълнителния директор на марката споделя, че тя не е споделена с други марки и модели от BMW Group. Въпреки това се очаква електромоторите да са същите, които в момента намираме в BMW iX M60 и в бъдещето BMW i7.

Spectre ще бъде наследник на Phantom Coupe и ще бъде с подобни размери. На този етап прототипът е силно маскиран, но от снимките изглежда доста висок автомобил като за купе. Очакванията са да има адаптивно въздушно окачване, което показва, че тук британците ще се фокусират максимално върху лукса и комфорта.

Rolls-Royce е поредната марка, която се стреми да бъде с изцяло електрифициран автопарк до 2030 година.

Leave a Reply