Заключение

Новият Multivan е малка революция за вановете на VW. От една страна виждаме изцяло нов дизайн след 20 годишна еволюция, но по-важното е платформата MQB, която дава по-високи нива на комфорт, достъп до технологии от гамата леки автомобили на VAG и по-ниска цена. Да, във времена, в които цените на много нови автомобили се покачиха драстично, Multivan е по-достъпен от предшественика си.

Допада ми поведението на пътя, което е много сходно с това на лек автомобил и близките нива на комфорт. Разбира се, големият плюс е огромното пространство за пътници и товари, както и широките възможности за персонализация на пътническото пространство. Всичко това, комбинирано с модерен дизайн и технологии.

Струва ми се, че основния минус е многото пластмаса в интериора и потракванията, които съпровождат движението по 98% от пътищата у нас. Също така дори с адаптивно окачване, ванът вози по-скоро твърдо, а и преминаването през дупки и неравности може да бъде малко шумно. Минус е и липсата на задвижване на четирите колела, но очакваме VW да представят и такъв вариант през следващата година.

Накрая ще кажа, че в свят изпълнен с тежки, скъпи и много по-тесни SUV модели, аз виждам Multivan като идеалния семеен автомобил, с който да пътувате без притеснения че няма да си съберете багажа и без оплаквания от типа „може ли да си дръпнеш седалката, че ми е тясно“. Не на последно място това, че Multivan не предразполага към динамично шофиране също е плюс, ако ви пука за пасажерите зад вас.

Цветан Илиев

Начало | Volkswagen Лекотоварни автомобили България (vw-lekotovarni.bg)

Оценка

Leave a Reply