BMW отпразнува 50-тата годишнина на М подразделението си със специални версии на моделите M3 и М4 Competition, наречени M3 и M4 50 Jahre BMW M Edition.

По отношение на мощността баварците не са правили промени и двигателят си остава непроменен, а именно би-турбо редови шестцилиндров мотор с 503 конски сили и 650 Nm въртящ момент.

Юбилейните модели ще се предлагат с осемстепенна автоматична скоростна кутия и с опции за задно предаване или задвижване на четирита колела M xDrive.

Лиитираните модели получават интересни и привлекателни цветове – Carbon Black, Macao Blue, Brands Hatch Grey, Imola Red and San Marino Blue. 19-инчовите джанти отпред и 20-инчовите отзад ще се предлагат в два варианта – Orbit Grey Matt и Gold Bronze matt.

В интериора се забелязват панелите на вратите, които имат надпис Edition 50 Jahre BMW M, както и на метална плочка на централата конзола със същия надпис.

От BMW не съобщават за момента колко бройки точно ще бъдат произведени от всеки модел, но се знае, че ще бъдат „лимитирани“.

По-късно през годината се очаква с огромен интерес и M3 Touring, както и наскоро представеният BMW M4 CSL.

Leave a Reply