Посетителите на 25-ото издание на Sofia Motor Show ще могат да видят общо 14 премиери, а на изложението ще участват общо 32 автомобилни марки. Изцяло електрическите автомобили са 33, а хибридните – 70. Общо експонатите, които ще бъдат изложени в Интер Експо Център в София са 189.

Примиерите на автомобилния салон ще са именно: Citroen C5 X, DS 9, KIA Niro, Mazda CX-60, Mercedes SL, Mercedes EQE, Opel Astra, Renault Megane E-TECH, Renault Austral, SsangYong Korando e-Motion, Skoda Enyaq Coupe RS iV, Subaru Solterra, Toyota bZ4X, Volkswagen ID.5 GTX и Volvo C40 Electric.

На автомобилен салон София 2022 от 3 до 12 юни почти всички марки ще представят поне по един електрически модел. Представителите на автомобилните производители ще покажат широк спектър от коли, задвижвани изцяло от ток.

Салонът ще се проведе от 3 до 12 юни, като първият ден е ексклузивно за журналисти и бизнес посетителите, а от 4 юни ще е отворен за широката публика. Цените на билетите остават без промяна спрямо предходното изложение – 10 лева за възрастни в работните дни и 12 лева за уикенда. След 17:00 часа билетът за възрастни струва 8 лева. Ученическите билети за посетители от 8 до 16 година са на цена 6 лева и 4 лева след 17:00 часа. Организаторите предлагат също семейни и групови билети.

Билети могат да бъдат закупени и онлайн в сайта на Sofia Motor Show – https://sofiamotorshow.bg/

В дните на изложението ще има над 100 автомобила за тестове, като голяма част от тях са електрически и хибридни.

Един от посетителите ще си тръгне с чисто нов автомобил, като наградата ще се изтегли сред попълнените анкетни карти, а изборът е измежду Ford Puma, Kia Stonic, Skoda Fabia и Peugeot 208. Предвидени са и други награди: ваучер за гориво на стойност 200 лева от Shell България, 5000 бонус точки за карта Smart от Shell България, 2 едномесечни карти за фитнес от Pulse Fitness & Spa и др.

Leave a Reply