Дизайн

В типично азиатски стип, актуалното поколение Tucson няма нищо общо с предишното, що се отнася до дизайн. С четвъртата генерация на модела Hyundai решиха да заложат на смели решения, които да направят Tucson по-лесно откроим сред многото компактни SUV модели. Макар да виждам не малко спорни детайли и елементи познати от други модели, то според мен цялостния резултат е сполучлив и ми допада.

Тук имаме широки калници, които придават “мускулест” вид на колата, а в комбинация с ясно изразените “гънки” на каросерията Tucson ми напомня на модел на Lexus …но по-добре изглждащ.

Оформлението на предната част е спорно с нискоразположените основни фарове, но то е и най-характерната част от дизайна, благодарение на дневните светлини, “невидимо” интегрирани в радиаторната решетка.

Разпознаваемия светлинен отпечатък продължава и в задната част. Там откриваме хоризонтална лента, свързваща светлините. Цялостно ми напомня на микс между Ford Mustang и Seat Leon.

Нещо, което много ми допада е задната чистачка. Когато не се ползва, тя остава скрита под “спойлера”. Точно като при Range Rover.

Мнението ми за дизайна на Tucson е положително. Автомобилът изглежда моредно и динамично и създава усещане за “премиум” продукт с дизайна си.

Leave a Reply