Заключение

Hyundai Tucson е интересен модел, който заслужава вниманието ви, ако търсите компактен, семеен SUV. Вътрешното пространство е добре оползотворено, практичността е на високо ниво, а оборудването на колата е богато. Автомобилът вози сравнително стегнато, но не некомфортно и е сред по-приятните, за шофиране, модели в класа си, макар да е далеч от истински увлекателен.

Не толкова добър е разходът на гориво. Бензиновият двигател е твърде “жаден” и средният разход е много над обявеното от производителя. Честно, не знам как са го засичали при положение, че новият метод за измерване WLTP е много по-близък до реалния резултат при всички автомобили, които съм карал. Друг проблем е скоростната кутия – груба, бавна при потегляне и в случая с някакъв друг, неизяснен проблем. Струва ми се, че хибридната версия с класическия си автоматик ще е доста по-добро решение.

Стигаме и до цената, а тя е такава, че мога да си затворя очите за централната конзола в стил “Завръщане в бъдещето”. Тестовият автомобил струва около 62 000 лева по ценова листа. Ако търсите сходен модел със задвижване 4х4 ще дадете 10 000 лева повече за VW Tiguan. В този ценови диапазон Peugeot 3008 и Opel Grandland изобщо не предлагат 4х4 задвижване и идват с малки бензинови двигатели с по 130 к.с.

Цветан Илиев

Оценка

Leave a Reply