Заключение

Що се отнася до DS като марка, мога да заявя, че DS4 е най-добрият им модел, който съм тествал. Но дори извън пределите на бранда, автомобилът е истински добър и реален конкурент на утвърдените “премиум хечове” като Mercedes-Benz A-Class и BMW 1 серия, поне във вариантите им с по-скромно задвижване. За разлика от тях, DS4 предоставя повишена практичност с високото купе и увеличения пътен просвет. Всъщност в това отношение прекия конкурент на DS4 би бил излезлия от производство Infiniti Q30.

DS4 предоставя забележителен екстериорен дизайн с впечатляващ интериор. Салонът на колата предоставя качествени материали, богат избор от настроения (в зависимост от линията на оборудване), високи технологии и екстравагантни дизайнерски решения. Това е комбинирано с добра практичност и качествено изпълнение. Хубавото е, че плюсовете не свършват тук, защото автомобилът се държи много рафинирано на пътя и предоставя изключителен комфорт. В тон с най-добрите модели в класа, DS4 няма някакви ясно изразени недостатъци и препоръчвам на всеки, насочил се към този клас да обърне внимание и на компактния “французин”.

Цените на модела стартират от 61 450 лв, като тестовият автомобил с най-мощния бензинов двигател и най-високото “динамично” ниво на оборудване Performance Line+ струва 84 193 лв. При настоящето състояние на пазара и повишаването на цените на автомобилите, което наблюдаваме от около две години насам, това е доста примамливо предложение.

Цветан Илиев

Оценка

Leave a Reply