Заключение

BMW iX M60 е впечатляващ автомобил, който грабва вниманието с поведението на пътя и високата си мощност. Интериорът на колата е изключителен, като комбинира домашен уют с обширно пространство и високи технологии. Е, някои от тези високи технологии може би са излишни и създават повече неудобство, отколкото ползи, но може би това е част от духа на iX.

В тази връзка ми се струва, че мюнхенци са били съвсем целенасочени при създаването на iX с идеята, че това не е масов автомобил, а нещо специално, което да привлече т.нар. ранни потребители (early adapters – хора, които първи започват да използват дадено нова технология). Може да греша, но ми се струва че идеята тук е създаването на непобедима конкуренция на също така неконвенционалната Tesla Model X.

По отношение на цените, стандартният iX стартира от 160 000 лв (За сравнение Mercedes-Benz EQE стартира от 189 000, AUDI Q8 e-tron от 152 000). При iX M60 нещата са по-сериозни със стартова цена 260 000 лева плюс около 16 000 лева за опционално оборудване при тестовия автомобил.

Цветан Илиев

Оценка

Подкрепете Roadhunter

Помогнете ни да продължим да създаваме качествено и увлекателно съдържание. Можете да ни подкрепите еднократно със сума по ваш избор или с ежемесечно дарение на стойност 2, 5 или 15 лева.

* Докато ни подкрепяте с 15 лева на месец ще получавате подарък-изненада от нашия магазин веднъж на всеки три месеца.

Leave a Reply