Интериор

Отвътре Corolla седан е типична Toyota и това, спрямо моите разбирания, не е добре. С други думи дизайнът е “недодялан”, липсва внимание към детайлите, а към това добавяме и ретро препратки като скоростния лост, който сякаш идва директно от 1997-ма и бутоните за управление на прозорците, които през въпросната година вече са били демоде.

Тази среда все пак идва със своите плюсове, като например възможността за управление на климатизацията с хардуерни бутони. Това е удобно. Инфотейнмънт системата също разполага с хардуерни шорткъти, което по мое мнение е плюс, макар интеграцията им да е естетически неиздържана. Всъщност целият инфотейнмънт клъстър изглежда като афтърмаркет решение от Aliexpress.

Иначе, екранът ѝ е с добри размери (нито малък, нито голям) и разположението му е високо, което е удобно. Самата система е изключително опростена и честно казано, най-забавното нещо, което може да видите на нея е работата на хибридната система. В този вариант липсва Apple CarPlay и Android Auto, но при моделна версия 2023 това е налично от базовото ниво, което е добре.

Инструменталния клъстър тук е аналогов (дигитален от ниво Executive нагоре), но към него имаме цветния дисплей на трип компютъра, който освен другите функции, може да показва скоростта на движение.

За съжаление продължавам с негативите, защото предните седалки не са твърде удобни и ми липсва регулируема лумбална опора, а твърдите пластмаси господстват навсякъде в салона на Corolla седан. Тук е редно да отбележа, че тестовият автомобил е ниво на оборудване Business, което не се предлага официално от вносителя в България, но е почти идентично с базовия Comfort за нашия пазар. Съответно, по-високите нива на оборудване предоставят по-качествена тапицерия, спортни седалки и други.

След тези не особено ласкави думи за модела, стигам и до плюсовете в интериора му. Corolla седан печели точки в базовите дисциплини, защото салонът на автомобила е просторен и практичен. Много добро впечатление ми направиха задните седалки и удобството за пътуващите там, дори и да са по-високи. Пространството за краката е много щедро, а предните седалки са високоразположени и позволяват да си пъхнете стъпалата под тях спокойно. Освен това основата на задната седалка е висока, осигурявайки възможност за правилна, удобна стойка на пасажерите.

Leave a Reply