Заключение

След три дни с Corolla седан хибрид и изминати 700 км, мога да заключа че това е най-средностатистическата кола, която съм карал някога. Не е нито бърза, нито бавна, не вози твърдо, но не вози и меко, не е грозна, но не е и красива и т.н. Това всъщност съвсем не е лошо за глобален модел като Corolla. В крайна сметка много хора търсят именно това – ненатрапчив начин за пътуване от точка А до точка Б.

Като цяло обаче, ми се струва, че особено за нашия пазар, Corolla е малко “изгубен модел”. Да, хибридната система е ефективна в града, но ако шофирате предимно там, може да се насочите към по-подходящия, компактен Yaris (също хибрид). Ако целта ви е да пестите, по-добре си вземете Skoda Octavia дизел. Ако пък просто сте фен на хибридните технологии, то тогава е най-добре да се насочите към Prius, чиято архитектура “изстисква” максимума от тези технологии.

У нас, Toyota Corolla се предлага на цени от 41 250 лв, което е доста изгодно предложение. Това е с трицилиндров бензинов двигател, а хибридната версия е с 8000 лв по-скъпа.

Цветан Илиев

Оценка

Leave a Reply