Заключение

Ford Kuga е автомобил с всестранни възможности като най-голямото му предимство е практичността му. Доброто му представяне на пазара в Европа показва, че безспорно е добър модел, но все пак му липсват качества, за да бъде лидер. Лично за мен, новата Kuga не показва достатъчно характер и е по-мекушава от предшественика си.

Смятам, че моделът е най-подходящ за хора, търсещи си практичен и разумен миниван, които обаче искат друга форма на каросерията (както повечето компактни, модерни кросоувъри). В полето „разумна покупка“ има и един голям плюс и това е петгодишната гаранция без ограничение в пробега, която дават от Ford.

За да бъде покупката още по-разумна, според мен трябва да се насочите към версията с предно задвижване. Струва 7000лв. по-малко спрямо 4х4 варианта, а ако се замислите защо ви е 4х4? Аз например съм запален скиор и карам кола от 10 години. За този период никога не ми се е налагало да слагам вериги, а съм често в планината през зимата. Решението е качествени зимни гуми . А и всъщност какво предпочитате – да сложите вериги 2-3 пъти или да дадете 7000лв? Та накратко в този клас 4х4 е излишно, освен ако нямате по-специфични нужди.

И нека добавя, че в момента има специално предложение със стартова цена от 30800лв без ДДС (моделът ползваданъчен кредит с N1 хомологация) за Kuga 4×2. Не е зле.

Цветан Илиев

Оценка

На базата на матричната ми система за оценяване 119 точки.

kuga

Leave a Reply