„Шофьорите на новия Opel Astra се наслаждават на най-добрата система за нощно виждане с Intelli-Lux LED® Pixel Light“, заяви ръководителят на екипа отговарящ за  светлинните технологии в Opel Инголф Шнайдер. „Това е инженеринг и иновативна разработка от най-високо ниво и прецизност произведена в Германия и достъпна за всички.”

2022 Opel Astra Hybrid with IntelliLux LED Pixel Light

Фаровете на новия модел Opel Astra се състоят от матрични светлини разположени на три реда, осигуряващи плавно превключване на функциите:

  • В близък обхват дълъг ред от пиксели постоянно адаптира фокуса на светлинния поток към всяка ситуация в завоите.
  • Друг ред от фино дефинирани и също толкова бързо реагиращи пиксели осигурява оптимален обхват в зоната, където се пресичат ярките и тъмни области.
  • Притежава матрична функция, която прецизно „изрязва“ превозните средства от насрещния трафик от средните и горните пикселни редове в рамките на милисекунди. Останалите зони продължават да бъдат напълно осветени, без да се заслепяват водачите на другите автомобили. Това гарантира на шофьора на Astra постоянно осветяване на пътя и околната среда с „ярка като ден” светлина, без да пречи на останалите участници в пътното движение. Така той разпознава обекти – знаци или животни край пътя в зони, които преди това са били неосветени и нивидими. Осигурява възможност шофьорите да реагират по-бързо и своевременно.

Leave a Reply