Alpine Academy с гордост представя нова партньорска програма, чиято цел е да подкрепя и възпитава обещаващи млади състезателни пилоти, когато започват кариерата си в моторния спорт, както и да действа като потенциална програма за захранване на Alpine Academy.

Партньорската програмата на Alpine ще предлага на своите млади пилоти професионална подкрепа в решаващ етап от кариерата им. Пилотите ще имат възможността да използват съоръженията от световна класа в централата на академията в Енстоун.

Представител в първия сезон на партньорската програма на Alpine ще бъде българинът Никола Цолов. Тийнейджърът, ръководен от двукратния световен шампион от Формула 1 Фернандо Алонсо, се радва на сериозни успехи в картинга и се присъединява към Campos Racing за сезон 2022 на FIA Spanish Formula 4.

Новата партньорска програма на Alpine ще бъде ръководена от директорката на Alpine Academy Миа Шаризман и директора на проекти за разширяване Давиде Бривио, продължавайки усилията за набиране на най-добрите млади пилоти, които да се включат в Alpine Academy.

Leave a Reply