Новият Amarok на Volkswagen се очаква да направи дебют по-късно тази година, а междувременно от компанията пуснаха нов тийзър, който частично показва дизайна на модела и акцентира върху новите предни светлини – IQ Light.

Очаква се дизайнът на новия модел да е по-скоро еволюция спрямо стария и няма да има твърде радикални промени. Новият Amarok ще има опционално завиващи предни светлини, иначе казано IQ Light ще бъде допълнителна екстра.

Новият модел на работния кон на немците ще споделя една и съща платформа със сладващото поколение на Ford Ranger. Amarok е само един от многото планирани превозни средства, които ще бъда съвместно разработени между двете компании. Сближаването между VW и Ford ще включва пикапи, ванове и пътнически мини ванове, които ще се появят на пазара през следващите години.

Следващото поколение на Amarok ще бъде 100 мм по-дълго от предходното, а междуосието ще нарасне с 175 мм, което ще доведе до повече комфорт за пасажерите в кабината.

Очаква се върховият Amarok да се задвижва от трилитров V6 двигател в комбинация с десетстепенна автоматична скоростна кутия, както и да получи нова система за задвижване на четирите колела. Много е вероятно и Ford, и VW след време да предложат и изцяло електрически версии на пикапите си.

Leave a Reply