Лекотоварният модел на Volkswagen е най-популярното превозно средство от своя тип в света. Модел, започнал живота си малко след края на Втората световна война с неоригиналното и много немско обозначение „Type 2“ (втория модел в историята на VW, като Type 1 е „костенурката“).

От там насетне всички сте срещали модела, особено първото му поколение Т1, във филми, музикални клипове, върху тениски, плакати и какво ли още не. Традиционно ванът на VW идва в редица версии – товарни, товаро-пътнически, пътническо, луксозно-пътнически и, разбира се, къмпингарски, както ви показах при срещата ми с California 6.1. Всички те имат различни имена и може да ви се завие свят, докато се ориентирате. Например Transporter е товарният. До тук добре, но имаме и Transporter Combi, който е остъклен, може да има задни седалки, но може и да няма задни седалки. Спокойно, става още по-объркано – Caravelle е пътнически, но и Multivan е пътнически. Разликата е, че Caravelle може да има до девет фиксирани места и стандартно идва с една плъзгаща се врата, докато при Multivan местата са до 7, седалките позволяват лесно реконфигуриране, а плъзгащите врати са две… и като цяло е по-луксозен.

До тук с главоблъсканиците, днес ще ви запозная с най-новото поколение на вана на VW в луксозната му, пътническа версия. Това е новият Multivan 7.

Leave a Reply