ART Grand Prix обяви, че Никола Цолов ще се присъедини към отбора през 2023 г. като постоянен пилот в шампионата на FIA Formula 3.

Никола започва картинг кариерата си през 2016 г. на деветгодишна възраст, като още тогава печели първата си национална титла. От там насетне, той се изявява в най-добрите картинг категории, печелейки купата WSK Mini Open през 2019 г. и второ място в OK WSK Final през 2021 г. На следващата година Никола доминира испанската Formula 4 с 12 победи в 15 състезания.

Успоредно със състезателния си сезон в испанския F4, Никола успешно участва в тестовата сесия на Формула 3 на пистата Херес с ART Grand Prix.

Никола Цолов: „За мен е удоволствие да участвам във FIA F3 следващата година с ART Grand Prix. Те са много успешни във всички шампионати, в който участват и много пилоти от F1 са били част от отбора. Така че съм супер щастлив да работим заедно!“

Себастиан Филип: „Въпреки че това бе неговият дебют във F3, по време на тестовете в Херес, Никола потвърди способността си да се адаптира бързо и добре към нова среда, както и да извлече максимума от колата. Неговата естествена бързина е подсилена от изключителни, предвид възрастта му, жажда за учене, сериозно отношение и решителност. Никола се вписва в профила на младите пилоти, които ART Grand Prix взема под крилото си“.

Leave a Reply