От автомобила ще бъдат произведени 1976 бройки, подписани от Лоран Хургон – специалистът от Renault Sport, поставил рекорди на пистите Нюрбургринг, Спа-Франкоршам и Сузука с Megane R.S. TROPHY-R. Бройката също не е случайна. Renault Sport е основана през 1976 г. Това е дивизията на Renault, която се занимава с разработката на състезателните автомобили на марката във Formula 1, WRC, Formula E, Formula 2, Formula 3 и други.

Megane R.S. Ultime ще бъде представен в Токио на 13 януари 2023 г. Любопитно е, че Япония е една от държавите, в които спортните модели на Renault традиционно са на почит.

Автомобилът е базиран на Megane R.S. Trophy и се задвижва от четирицилиндров двигател с работен обем 1800 куб.см, който генерира 300 к.с. и 420 Nm въртящ момент. Колата разполага с Торсен диференциал с ограничено приплъзване, ускорява до 100 км/ч за 5.7 секунди. Гумите тук са полу-сликове Bridgestone Potenza S007.

Megane R.S. представлява 15 години от моята работа в Renault Sport. След Megane II ние непрекъснато подобряваме динамичните му характеристики, за да останем лидер в спортните автомобили със задвижване на предните колела. Рекордите на Нюрбургринг са незабравими предизвикателства, пълни със страст, адреналин и емоция. И сега, Megane R.S. Ultime… Особено съм горд да подпиша версията, увенчаваща тази прекрасна сага.”

Лоран Хургон

Leave a Reply