През изминалата година Mercedes постигнаха мечтата на немските маркетингови специалисти – да предлагат SUV модел във всеки възможен клас. Така например най-малкият модел, който е по-скоро градски “кросоувър”, се нарича GLA (GL от Geländewagen и A от A-Class), високопроходимата алтернатива на компактните седани GLC, пълноразмерният еквивалент на E-Class – GLE (включително и неговата “позьорска” версия Coupe), седемместният великан GLS и разбира се наостаряващият динозавър – G-Class.

Всъщност, както виждате, новите наименования на високопроходимите модели на Mercedes са съвсем логични и със сериозното нарастване на гамата им ще помагат за по-лесното ориентиране в нея.

Аз пък реших да се запозная с едно от последните попълнения в тази гама – GLC, тъй като наскоро карах C-Class и ми е много интересно как се усеща връзката между двата модела. Освен това виждам в GLC един много подходящ автомобил за България, а предполагам, че ще има голям успех и по света (всъщност особеностите на българския пазар най-вероятно ще доведат до по-голям пазарен дял на GLE).

Leave a Reply