Днес ще тествам един автомобил, чието развитие, по стечение на обстоятелствата, следя отблизо в последните двадесет години. Ето например когато бях дребно хлапе, гледах света от задната седалка на семейния Ford Mondeo от първо поколение. Когато пораснах до степен, в която започнах плахо да заглеждам момичетата около мен, автомобилът в който се возех вече беше Mondeo от второто поколение (онези с ръбатия дизайн). Когато пък пораснах до степен, в която момичетата започнаха да ме заглеждат, семейният автомобил (който вече и аз карах в по-късметлийските си дни) беше Ford Mondeo от третото поколение. И ето, че вече като напълно пораснал човек, дойде и моят ред да седна на шофьорското място на Mondeo четири. Да ви кажа, развитието точно на това последно поколение малко го изпуснах. Преди няколко години го следях отблизо, но в един момент Ford Европа оплескаха нещо, в резултат на което пазарната премиера на автомобила се забави с около две години и през това време просто забравих какво, защо и как се случва.

Но както и да е, важното е, че Mondeo най-после е тук, а дали ще навакса загубеното време на пазара, ще разберем по нататък. Мен в момента ме интересува само едно – струваше ли си чакането?

За да си отговоря на въпроса, от Мото Пфое ми предоставиха четириврато Mondeo с 1.5-литров бензинов двигател, ниво на оборудване Titanium, няколко екстри и крайна цена от около 56000лв

Leave a Reply