Дизайн:

В реда на мисли от въведението, E-Class действително прилича много на големия S-Class и още повече на компактния C-Class – една вечер преди няколко месеца се разхождах из улиците на едно испанско градче, когато видях паркиран E-Class и се зарадвах, че ще го огледам отблизо. Приближих се и осъзнах, че седя пред C-Class… объркана работа, пък аз се позасрамих от себе си, защото рядко ми се случва да се заблудя така.

Както и да е, като сложим приликите настрана, то автомобилът изглежда доста приятно. Пропорциите му са близки до идеалните, разполага с дълъг преден капак, къс преден надвес и издължен заден такъв. С две думи – класически седан.

Цялостното му излъчване е по-скоро консервативно и умерено – все пак това е автомобил за сериозни хора и няма нужда от излишна показност. Версията с AMG пакет, която виждате на снимките, има една идея по-демонстративен дизайн благодарение на по-агресивните брони, големите джанти и накрайниците на изпускателната система… които всъщност не са функционални, защото истинският ауспух реално е под бронята. Но дори с този пакет Mercedes E-Class е далеч по-умерен автомобил спрямо алтернативните конкуренти Jaguar XF или Maserati Ghibli – автомобили, които винаги привличат погледите на улицата.

Leave a Reply